5 Responses to “ Mijn vraag over en/of idee voor de binnenstad: ”

 1. Het Wageningse Ministerie van In Onbruik Geraakte Zaken heeft in de eerste helft van 2011 met succes een inloop-galerie gerund in een leegstaande winkel aan het Conventplein. Veel Wageningers en toeristen kwamen daar hun herinneringen vertellen aan de diverse in onbruik geraakte apparaten die waren tentoongesteld. Ook hebben wij daar lezingen, rondleidingen en andere bijeenkomsten georganiseerd. Het galeriekarakter van dit project kwam tot uiting in de originele schilderijen die Robbert Kamphuis van oude apparaten heeft gemaakt, en de teksten die Laurens van der Zee over die apparaten geschreven heeft. Tot de ‘lagen’ in ons kunstproject behoren Duurzaamheid, Binding, Beeldende Kunst, Literaire kunst, Educatie, Design, Ambacht, Ontmoeting, Geschiedenis en nog meer. Wij zijn er van overtuigd dat IOGZ, uniek in Nederland, wederom een grote bijdrage aan de binnenstad kan leveren indien wij een gratis ruimte beschikbaar krijgen. Met vrijwilligers regelen wij dan een redelijke bezetting, en met veel eigen publiciteit attenderen wij de hele regio op onze aanwezigheid. Naast onze vaste website hebben wij een veelbezochte Facebookpagina. Zoals al eerder met woord en daad aangetoond, staan wij open voor vormen van samenwerking met de Gemeente Wageningen en/of andere partners. Het draagvlak voor IOGZ in Wageningen is onder meer aangetoond met twee massaal bezochte thema-avonden van IOGZ in de bblthk. Meer van dergelijke evenementen zijn in voorbereiding. Het hoge niveau van de presentatie van IOGZ naar buiten is gegarandeerd door de bekende professionele kwaliteiten van beeldend kunstenaar en vormgever Robbert Kamphuis. Schrijver en musicus Laurens van der Zee is oud-stadsdichter van Wageningen. Robbert Kamphuis en Laurens van der Zee zijn professionele kunstenaars, aangesloten bij het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.

 2. Jolan Onderstal

  Het Conventplein.

  Prachtig geschilderde huizen maar de twee terrassen zijn dramatisch ingericht
  Palmboom in een Nederlands klimaat en op het andere terras plastic wingerd.

  Er is geen eenheid op het plein.
  Tuinmeubels en beplanting die past in Nederland kan het plein verrijken.
  Hoop dat de eigenaren handen in 1 slaan en iemand in de arm nemen die verstand heeft van groen voorziening en styling.

 3. de hoek plantsoen – duivendaal een duidelijke voorrangsregeling instellen.

  ofwel haaientanden vanaf duivendaal ofwel borden plaatsen dat verkeer van rechts daar voorrang heeft.

  de huidige situatie treft elke keer weer fietsers die vol in de remmen gaan omdat de auto’s doorrijden. de voorrangsregeling op dit punt is voor velen onbekend, mede door de hoek in de stoepband bij het plein voor junushoff.

  als hier meer duidelijkheid verschaft word door danwel borden danwel wegmarkering zou dit punt meer overzichtelijker worden.

 4. Van Jammerplekken naar Juichplekken.
  Een project van Pantarijnleerlingen om voorstellen te ontwerpen voor enige ongezellige en ongebruikte plekken in Wageningen. Idee van museum de Casteelse Poort, afdeling educatie..
  Wordt uitgevoerd in december 2016

 5. Gerard Leushuis

  Waarom woerd het niet verboden om met de fiets over de markt te lopen ?? Voledig extreem hoer mensen met de fiets aan de hand voor de kraam staan en artikelen kopen. Ook het lopen op de markt op drukke punten is echt te gek voor woorden. Het zou echt een verademing zijn een markt zonder fietsen !!!!!

Geef een antwoord

*
*